dijous, 4 de maig de 2017

LA NEUROCOMUNICACIÓ

S'entén per neurocomunicació: "el fet de traslladar l'aspecte subconscient de la comunicació al pla conscient, per a ser capaços d'identificar l'efecte que tenen les nostres conductes, el nostre aspecte... en una interlocució, i aconseguir reparar qualsevol vulnerabilitat per a millorar de forma més efectiva la nostra comunicació amb els altres" (www.elneuromarketing.com)

Aquesta és una de les moltes definicions que podem trobar per internet, però el que és realment destacable, i de fet quasi tothom coincideix, és que el nostre cervell i com percebem als altres té MOLT a veure amb la comunicació. A partir de l'experiència comunicativa, els nostres alumnes estan aprenent que no només cal "saber parlar" en públic, sinó que també cal traspassar, transmetre, "tocar la fibra" del que t'escolta. Aquí és on entra la neurocomunicació. De fet, segons diferents estudis, la comunicació verbal només ocupa el 7% de l'impacte en l'interlocutor, mentre que la resta són les pauses, el to de veu, la posició del cos!

Quan treballem des de l'Expressa't i Convenç fem molt incís en la posició del cos, les expressions corporals, les mans, el somriure...cerquem que facin conscient tot el fet comunicatiu per tal que la comunicació sigui completa i efectiva. Certament, hi ha persones que poden tenir "el do de paraula", però si no s'acompanya d'una bona expressió corporal, pauses, respiracions...la comunicació és pobre. Les persones que més ens "criden l'atenció", normalment, tenen un bon llenguatge corporal i són capaces de transmetre a partir de mirades, somriures...

El camp de la neurocomunicació obre un ventall de possibilitats que mereix molt la pena treballar.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada